Google Ads Διαφήμιση

Τι είναι η διαφήμιση Google Ads? 

Το Google Ads (παλαιότερα Google AdWords και Google AdWords Express) είναι μια διαφημιστική λύση στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στους στην Αναζήτηση Google, στο YouTube και σε άλλους ιστοτόπους. 
Επίσης, το Google Ads δίνει στους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένους στόχους για τις διαφημίσεις τους, για παράδειγμα αύξηση τηλεφωνικών κλήσεων ή επισκέψεων στον ιστότοπο. 
Με έναν λογαριασμό Google Ads, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς και τη στόχευσή τους, καθώς και να ξεκινούν ή να διακόπτουν τις διαφημίσεις τους ανά πάσα στιγμή.


Πώς λειτουργεί το Google Ads;

Το Google Ads λειτουργεί εμφανίζοντας τη διαφήμισή σας, όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Αξιοποιώντας έξυπνη τεχνολογία, το Google Ads βοηθάει ώστε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται σε δυνητικούς πελάτες ακριβώς τη στιγμή που είναι έτοιμοι να προβούν σε κάποια ενέργεια. 
Ξεκινάτε επιλέγοντας τον στόχο σας, για παράδειγμα προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον ιστότοπό σας ή τηλεφωνικών κλήσεων στην επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, επιλέγετε τη γεωγραφική περιοχή στην οποία πρέπει να εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Μπορεί να είναι μια μικρή ακτίνα γύρω από την επιχείρησή σας ή πολύ ευρύτερη, π.χ. πόλεις, πολιτείες ή ολόκληρες χώρες. 
Τέλος, δημιουργείτε τη διαφήμισή σας και ορίζετε το όριο του μηνιαίου προϋπολογισμού σας. Μόλις η διαφήμισή σας εγκριθεί, μπορεί να εμφανίζεται όποτε οι χρήστες στην περιοχή στόχευσης πραγματοποιούν αναζήτηση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία όπως αυτά που προσφέρετε. 
Πληρώνετε μόνο όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη διαφήμισή σας, για παράδειγμα όταν κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας ή καλούν την επιχείρησή σας.


Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι διαφημίσεων που παρέχει το Google Ads;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι Διαφημίσεων Google:

Καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης

Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή κειμένου, μπορούν να εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της Αναζήτησης Google, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία παρόμοια με αυτά που προσφέρετε

Καμπάνιες του Δικτύου προβολής

Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή εικόνας, εμφανίζονται σε ιστοτόπους ή εφαρμογές που επισκέπτονται οι πελάτες σας

Καμπάνιες βίντεο

Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως βίντεο 6 ή 15 δευτερολέπτων, εμφανίζονται αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια του περιεχομένου σας YouTube.

Πόσο κοστίζει η χρήση του Google Ads;

Το κόστος του Google Ads καθορίζεται από τις ρυθμίσεις του προϋπολογισμού σας. Το Google Ads μπορεί να λειτουργήσει με σχεδόν οποιονδήποτε προϋπολογισμό. Χρεώνεστε μόνο όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη διαφήμισή σας, για παράδειγμα όταν κάποιος κάνει κλικ για να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή για να καλέσει την επιχείρησή σας. 

Με το Google Ads, δεν υπάρχει απαίτηση ελάχιστης δαπάνης, ούτε υποχρεωτική διάρκεια σύμβασης. Μπορείτε να διακόψετε τις διαφημίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Το κόστος ενός κλικ ή μιας κλήσης, μπορεί να διαφέρει με βάση διάφορους παράγοντες. 

Πηγή: Google

Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη διαφήμιση στη Google;

Άμεσα. 

Η εμπειρία μου σε λογαριασμούς Google Ads αριθμεί 7 έτη, ενώ έχω διαχειριστεί αποτελεσματικά περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ως συνολικό budget διαφήμισης όλα αυτά τα έτη. 
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μια ευρεία γκάμα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και με κάποιες μεγάλες εταιρίες. Οι γνώσεις μου είναι πιστοποιημένες με τα απαραίτητα πιστοποιητικά της Google κατόπιν γραπτών εξετάσεων σε ετήσια βάση.

Ο λογαριασμός Google Ads παραμένει πνευματική σας ιδιοκτησία, οπότε και έχετε πλήρη πρόσβαση σε αυτόν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Διαφάνεια, συνεργασία, επικοινωνία είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας μας!